Köz Patlıcanlı Gül Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili yazarımız Aydan Üstkanat'tan @aydanustkanat köz patlıcanla şahane bir börek tarifimiz var. Hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanan gül böreği, ismini rulo halinde sarılan görünümünden almaktadır. Genellikle peynir ve patates ile hazırlansa da, bu kez bir farklılık yapıp gül böreğini közlenmiş patlıcan ile buluşturuyoruz. Gün sohbetlerinde ve çay molalarında sık sık yer verilen gül böreğini, susam ile süslemeyi unutmayın. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, köz patlıcanlı gül böreği yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Sebze ve peynir ile hazırlanan klasik gül böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Farklı börekler arayanlar için, okuyucularımız tarafından çok sevilen ev yapımı tava böreği tarifini de buraya bırakıyoruz.

Köz Patlıcanlı Gül Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için :

Ayrıca:

Köz Patlıcanlı Gül Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yarım su bardağı unu ayırıp, tüm malzemeyi yoğurun. Geri kalan unu gerekirse ekleyerek yoğurmaya devam edin ve orta sert bir hamur elde edin. Yumurta büyüklüğünde bezelere bölüp, üzerini bir bezle kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 
  2. İç harç için közlenmiş patlıcanı temizleyip küçük küpler halinde keserek tuz ve rendelenmiş peyniri ilave edin ve karıştırın.
  3. Dinlenen hamur bezelerini un serpilmiş tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla ince, yufka olacak şekilde açın. 
  4. Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını bir kaba alarak karıştırın ve açtığınız yufkaların üzerine bu karışımdan sürün. Yufkanın bir kenarını içe doğru biraz kıvırın ve uzunlamasına olacak şekilde harç malzemesinden koyun. Üstüne lor peynirini minik parçalar halinde serpiştirin. İki kenarını içe doğru kapatıp, sigara böreğinden daha kalın bir şekilde sararak rulo yaptıktan sonra bir ucundan içe doğru kıvırın ve  spiral şekline getirin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine kalan yağ karışımından sürün ve yağlanmış bir tepsiye alarak aralıklı bir şekilde dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek