Kıymalı Talaş Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Talaş Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Talaş Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İşe tereyağında ince doğranmış soğanları kavurmakla başlayın. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  2. Domates salçasını ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun. Et suyunu, şekeri, tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
  3. Pişmesine yakın, bezelyeleri ilave edin ve bezelyelerin yumuşadığından emin olun. Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin, soğumaya alın.
  4. Milföy hamurunu, unlanmış tezgâh üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 10 x 10 cm’lik kareler halinde kesin, et harcından bir miktar karelerin ortasına yerleştirin.
  5. Hamurun dört kenarını bohça gibi katlayın, katlı taraf altta kalacak şekilde börekleri fırın tepsisine dizin.
  6. Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara fan modunda altın sarısı rengi alıp kabarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek