Kıymalı Muska Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsmini görünümünden alan muska böreği, Uşak mutfağında sık sık tüketilen börek çeşitlerinden biridir. İç harcı kıyma ile doldurulan muska böreği, çörek otu ve susam ile zenginleştirilir. Fırında pişirildikten sonra sofradaki yerini alan bu börek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kıymalı muska böreği tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan ve üçgen şeklinde sunulan ıspanaklı kıymalı börek tarifini de deneyebilir, daha fazlası için börek tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kıymalı Muska Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sosu için

Üzeri için

Kıymalı Muska Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
  2. İnce kıydığınız yeşillikler, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  3. Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve dikdörtgen parçalar kesin. İç harcı dikdörtgenlere paylaştırıp muska şeklinde sarın.
  4. Muska börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Sosu için, gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
  5. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek