Kıymalı Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meşhur kıymalı kol böreğini evde hazırlamaya ne dersiniz? Kıyma, üzüm ve fıstık ile hazırlanan kıymalı kol böreği, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan en özel tariflerden biridir. Hazırsanız, ''Kıymalı kol böreği nasıl yapılır?'' sorusu için tarife geçebiliriz.

Not: Hamuru açarken inceliğine dikkat edin. Çok ince açmamaya özen gösterin. Yağ sürdükten sonra ikinci kez açılacağı için yırtılmamasına dikkat edin.

Alternatif olarak avcı böreği ve laz böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç harcı için

Kıymalı Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya ayçiçeği yağı ve kıymayı ilave edip kavurun. Soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Çam fıstığını ilave edin.
  2. Son olarak karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba alın. Yumurta, ayçiçeği yağı, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  3. Yumuşak bir kıvama gelinceye kadar su ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın.
  4. 5 bezeyi un serperek açabildiğiniz kadar açın. Üzerlerine yağ karışımını gezdirin. 10 dakika bekledikten sonra elinizle hamuru inceltebildiğiniz kadar inceltin.
  5. Yufkaya harçtan paylaştırıp ince rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kıymalı Kol Böreği Kaç Kalori?

  1. 100 gramlık kıymalı kol böreği, yaklaşık 300 kaloridir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek