İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğan ve mantarları tavada kavurun. Mantarlar suyunu çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kabak ve havucu jülyen, taze soğanları uzunlamasına doğrayıp ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın. Yufkalardan birini açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Geniş kısmına iç harcından yayın. Uzun rulo yapıp bir ucundan içe doğru sararak gül şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Mantarlı Tarifler Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek