Ispanaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir bakımından zengin olan ıspanak, ıspanaklı makarna dolması ve ekşili ıspanak gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kalp ve damar sağlığını korumasıyla bilinen bu besin, kemik gelişimini de destekler. Şifa deposu olarak bilinen ıspanağı bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı. Hazırsanız, ev yapımı ıspanaklı börek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Ispanaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı bir tavada eritin. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Bir kaşık yardımıyla, eritilmiş tereyağı her tarafına yayın. İkinci yufkayı üzerine serin.
  2. Tekrar tereyağı gezdirerek dökün. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Diğer tarafta ıspanak yapraklarını ayıklayıp bol suyla iyice yıkayın.
  3. Yıkadığınız ıspanak yapraklarını tuzla ovup suyunu sıkın. Soğanı ince kıyın. Bir yumurta, soğan, rendelenmiş beyaz peynir, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip iç harcı hazırlayın.
  4. Harcı yağladığınız yufkaların tam ortasına fırın tepsisi boyutunda kare şeklinde yayın. Yufkaların yanlarını ortaya doğru kapatarak, tersini çevirip yağladığınız veya kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırına vermeden önce böreği önce dörde sonra her dilimi çaprak olarak bıçakla ikiye kesin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında salata ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ispanaklı Tarifler Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek