Etli Ve Mantarlı Kese Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerinde mantar kullanmayı sevenler için, birbirinden lezzetli mantarlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
  2. Yarım çay bardağı sıvıyağı  tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  3. Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün.
  5. 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  7. Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın.
  8. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Et Tarifleri Mantarlı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek