Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den tadına doyum olmayacak ekşi mayalı, pancarlı ve ada çaylı börek lezzetine buyurun. pancar püresi, ada çayı yaprağı ve hamur ile hazırlanan bu böreği çay saatlerinde sunabilirsiniz. Hamur yapımında ekşi maya kullanmaya özen gösterin.

Hellim böreği ve el açması kıymalı börek tarifine de göz atın.

Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ön maya için

Pancar püresi için

Bezelerin üstü için 

Hamuru için

İç harcı için

Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekşi maya, un ve suyu kavanoza alın ve iyice karıştırın. 3 katı kabarıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.
  2. Ön maya 3 katına yakın kabarınca hamuru hazırlamaya başlayın.
  3. Pancarları kabaca dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirdikten sonra 240 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve rondodan geçirerek püre haline getirin. 
  4. Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu yoğurma kabına alın karıştırın. Ön maya, yoğurt, pancar püresi ve tereyağını da ilave edin.
  5. Son olarak suyu ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üstünü kapatarak 2 katına yakın mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. Dinlenme süresi hava sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 5-7 saat sürebilir.
  6. Doğranmış cevizi yağsız bir tavada 1-2 dakika süreyle çevirdikten sonra bir kaba alarak lor peynirini, ince doğranmış yeşillikleri, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  7. Pancarlı hamur mayalanınca parmak uçlarınızı hafif zeytinyağına batırıp hamurdan 80 g ağırlığında 12 beze yapın ve 6 tane bezenin üstüne taze ada çayı yaprakları yapıştırın. Hafif unlanmış bir bez üzerine bezeleri aralıklı yerleştirin.
  8. İlk yaptığınız bezeden alın ve çok az un kullanarak hamuru ince bazlama kalınlığında açın.
  9. İç harçtan 2 yemek kaşığı kadar hamurun ortasına yerleştirin. Üstü adaçaylı bezeyi de aynı şekilde yuvarlak olarak açın ve iç harcı koyduğunuz bezenin üstüne kapatın.
  10. Kenarlara parmaklarınızla iyice bastırın ve pizza keseceğiyle bastırdığınız yerlerden kesin. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın. 
  11. Yapışmaz tavayı ocakta ısıtın ve börekleri tek tek arkalı önlü pişirin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek