Tavuk Sote Tarifi
Selin Hıdır
2302 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Günlük sofralarınız için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, sebzeler ve aromatik baharatlarla hazırlanan tavuk sote tarifi tam size göre. Hafif ama doyurucu yapısıyla öne çıkan tavuk sote tarifi, pilav, bulgur veya makarna ile servis edildiğinde sofralarınıza hem renk hem de lezzet katar ve misafirlerinizi de etkileyecek bir ana yemek alternatifi sunar. Peki; tavuk sote nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Soslu Mantar Sote tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuk sote 280 kaloridir.

Tavuk Sote Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Sote Tarifi İçin Alternatif Öneriler:

Tavuk Sote Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Tavaya zeytinyağını ekleyin, soğan ve sarımsağı kavurun. Ardından kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip 2–3 dakika soteleyin.
  3. Tavukları tavaya ilave edin, yüksek ateşte tüm yüzeyleri hafifçe renk alana kadar soteleyin.
  4. Domates salçasını, kırmızı toz biber ve kekik ekleyin, karıştırın. Gerekirse 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyip tavuğun daha yumuşak pişmesini sağlayın.
  5. Tavuklar tamamen pişene kadar orta ateşte yaklaşık 10–15 dakika sotelemeye devam edin.
  6. Tavuk soteyi sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, bulgur veya makarna ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tavuk soteyi sıcak olarak servis edin ve yanında pilav, bulgur veya makarna ile sunun.
  • Taze yeşillikler (maydanoz, roka veya fesleğen) ile süsleyerek hem görsellik hem aroma katın.
  • Yanında limon dilimleri veya yoğurtlu sos ile servis etmek lezzeti artırır.
  • Sofralarda renkli bir sunum için soteyi tabağa alırken sebzeleri öne çıkarın.
  Püf Noktası
  • Tavuk göğsünü eşit büyüklükte doğrayın, böylece hızlı ve homojen pişer.
  • Sebzeleri fazla pişirmeyin; hafif diri kalsın, renk ve aroma korunur.
  • Salçayı kavurmak yemeğe derin bir tat katar; yanmamaya dikkat edin.
  • Sosu fazla pişirmeyin, tavuk suyunu korur ve yemeği daha sulu yapar.
  • Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın; ekstra lezzet için son aşamada taze ot ekleyin.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Ballı Tavuk Pirzola Tarifi