Yağlı Kara
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Köy biberi, domates ve baharatlarla zenginleştirilmiş etin en güzel haline buyurun. Kuzu sırtından hazırlanan yağlı kara, etin şişlere geçirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Yağlı kara yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, etin enine değil boyuna kesilmesidir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan yağlı karayı, kalabalık sofralarda ve davet yemeklerinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis yağlı kara yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Basma Adana kebap ve kuzu ciğeri tarifine de göz atın.

Yağlı Kara Tarifi İçin

Malzemeler

Yağlı Kara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu sırtını dilimleyin. Kişi başı beş dilim olacak şekilde şişe dizin ve kömür ateşinde pişirmeye başlayın.
  2. 2 dakika pişirdikten sonra tuz ve toz biberi serpin ve çevirerek 3 dakika daha pişirin.
  3. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  4. Közlenmiş biber ve domateslerle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı