Söğüş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Osmanlı mutfağına kadar dayanan söğüş, Niğde ile özdeşleştirilmiştir. Kuzu kellesinden yapılan söğüş, bir sakatat karışımıdır. Yemeğin iyi pişmesi için çömlekte pişirme yöntemi de kullanılır. İzmir'de sık sık tüketilen söğüşün diğer adı 'tandırbaş'tır. Genellikle soğuk servis edilir ve dürüm halinde sunulur. Protein ve demir değeri yüksek olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Söğüş nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı söğüş tarifini birlikte görelim:

1 Porsiyon Söğüş Kaç Kaloridir?

Söğüş Tarifi İçin

Malzemeler

Söğüş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin.
  2. Ertesi gün söğüş malzemeleri olan; baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın.
  3. Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın. Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Söğüş yemeğini, acılı ezme ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kelleyi bir gece önceden dolapta bekletin. Bu sayede söğüş, daha yumuşak olacaktır.
  • Etleri haşladıktan sonra delikli süzgeç ile bir kenarda bekletin. Et suyunu; makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
  • Lavaşın içerisine sevdiğiniz baharatları eklemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz etlerin üzerine nar ekşisi serpebilirsiniz.
  • Lavaşları yapışmaz tavada hafifçe kızartın. Böylece etlerin aroması lavaşa daha çabuk geçecektir.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı