Patlıcan Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Güveci ocağa alın. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Etleri güvece alıp pişirin. Kuzu eti kokusunun azalması için 1 tatlı kaşığı kadar sirkeyi etlerin üzerine gezdirin.
  2. Etleri suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına ikiye böldükten sonra patlıcanın büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölün.
  3. Tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin. Suyunu döküp yıkayın. Biberleri de aynı şekilde kesin. Mantarları dörde bölün.
  4. Domatesleri kabuğunu soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Etlerin üzerine önce patlıcanları yerleştirin. Aralarına kabukları soyulmuş sarımsakları serpin.
  5. Biberleri ve mantarları ilave edin. Tekrar sarımsak serpin. Domatesleri ve kalan sarımsakları da ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağını güvecin üzerine aktarın.
  6. Güvecin üzerini varsa kapağı ile yoksa önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
  7. Süre yeterli gelmez ise 10-15 dakika kadar daha pişirin. Servis yapın.

Kuzu kol ile hazırlanan klasik güveç tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Et Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı