Kuzu Gerdan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 4 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Mehmet Dağ’dan kuzunun boyun bölgesinden elde edilen et ile lokum kıvamında kuzu gerdan tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 5 malzemeden oluşan kuzu gerdan yemeğini, sebze karışımıyla servis edebilirsiniz.

Kuzu sırt sarma ve kuzu burger tarifine de göz atabilirsiniz.

Kuzu Gerdan Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Gerdan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş bütün gerdana tuz ve arzu ettiğiniz miktarda tane karabiber ile sarımsağı ekledikten sonra zeytinyağı ile iyice ovun.
  2. Fırın kağıdının ortasına gerdanı yerleştirin ve üzerine bir dal biberiyeyi bütün olarak koyduktan sonra sıkıca bohça seklinde kapatın.
  3. Bu bohçanın etrafını da alüminyum folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki buharlı fırında 4 saat süreyle pişirin.
  4. Fırınınız buharsızsa alt tepsiye ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarak buharlı bir ortam oluşturun.
  5. Sürenin sonunda fırından alın ve alüminyum folyo içerisinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.
  Servis Önerisi

Alüminyum folyo içerisinde 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.

  Püf Noktası

Alt tepsiye ısıya dayanıklı bir kabın içinde su koyarak buharlı bir ortam oluşturun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı