Kleftiko
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kleftiko, kuzu ya da oğlak etinden yapılması gereken bir yemektir. Kıbrıs ve Yunanistan mutfağında oldukça popülerdir. Yapımı ve yemesi keyifli olan kleftiko için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kıbrıs usulü molehiya ve kolakas tarifine de göz atın.

Kleftiko Tarifi İçin

Malzemeler

Kleftiko

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Malzemeleri doğrayarak yemeği yapmaya başlayın, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri tamamı fırında birlikte pişeceği için pişme önceliğine göre daha iri parçalar halinde doğrayın. 
  2. Soğan ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra 2-3 parçaya bölün. 
  3. Büyük bir kasede zeytinyağı ve baharatlar karıştırılır. İçerisine malzemeler eklenerek harmanlanır. 
  4. Tercihen içerisi yağlı kağıt, dışı alüminyum folyonun içerisine malzemeler eklenir ve iyice kaplanır. 
  5. Fırın tepsisine yerleştirerek 180 derecede yaklaşık 3 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı