Keme Sote
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı İtalya olarak bilinen keme mantarı, ülkemizde de yetiştirilir. Sağlığı olumlu yönde etkileyen bu besinin diğer adı ise trüf mantarıdır. Genellikle ormanlık alanlarda yetişen kemenin yaklaşık 70 çeşidi vardır. Demir bakımından zengin olduğu için, hücrelerin onarılmasında önemli bir rol oynar. Yetiştirilmesi zor olan bu mantarın bazı çeşitleri, yüksek fiyatlarda satışa sunulur. Eski zamanlarda kral besini olarak bilinse de, günümüzde birçok ülkede salata ve yemeklerin içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız mantar sote tarifine başlayabiliriz.

Keme Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Keme Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keme mantarlarının kabuğunu soyun. Limonlu suya ekleyip kullanana kadar bekletin.
  2. Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  3. Kıyılmış soğan, ince doğranmış biberler, domates ve mantarları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5 dakika pişirin.
  4. Keme soteyi, yanına çok yakışan pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Keme Sotenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mantarların kabuklarını ince bir şekilde soyun ve mutlaka limonlu suda bekletin. Böylece kararmalarını önleyebilirsiniz.
  2. Tarife başlamadan önce kuzu etini birkaç saat dinlendirin. Bu sayede daha kolay yumuşayacaktır.
  3. Dilerseniz, domatesleri rendeleyerek sos olarak kullanabilirsiniz.
  4. Pişirme esnasında mantarlar suyunu salacağı için, tarifte verilen ölçülere bağlı kalın. Et ile karıştığında ise tüm suyu çekecektir.
  5. Yemeğin lezzetini bozmamak için, tahta kaşık ile karıştırın.

1 Porsiyon Keme Sote Kaç Kaloridir?

Keme sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 85 kaloridir. Posa ve protein bakımından zengin olan bu tarifi, sporcu ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Ana öğünlerde sunabileceğiniz et yemekleri arıyorsanız, sebzelerle harmanlanan kuzu incik tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı