Evde Kazan Kebabı Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kazan kebabı tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem de görsellik katabilirsiniz. Bu evde kazan kebabı tarifi, patlıcan ve kıymalı harcıyla yavaş pişen, aromasıyla damaklarda iz bırakan özel bir tarif. Misafirlerinizi etkilemek veya hafta sonu ailenizle keyifli bir yemek deneyimi yaşamak için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki; evde kazan kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yenidünya Kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon evde kazan kebabı 350 kaloridir.

Evde Kazan Kebabı Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Ana Malzemeler:

İç Harcı İçin:

Evde Kazan Kebabı Tarifi İçin Alternatif Öneriler:

Evde Kazan Kebabı Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba kıymayı alın. Kuru soğanı, domatesi ve biberleri ince ince doğrayın. Hepsini kıymayla birlikte yoğurun. Salçayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin, tekrar yoğurun. En son zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Patlıcanları alın ve uzunluklarına göre 2 veya 3’e bölün. Tam kesmeden, yandan dilimlenmiş gibi açın. Domatesleri kesin, uygun boyutlarda dilimleyin.
  3. Kıymalı harçtan alıp patlıcanların her bölmesini doldurun. Dilersen tencerenin altına kemik yerleştirin, lezzet artar.
  4. Domatesleri de harçla doldurun ve patlıcanların üstüne yerleştirin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın. Su eklemeyin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat boyunca pişirin. Patlıcanlar ve domatesler yumuşayınca servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak olarak servis edin; yemeğin yanında taze pide, lavaş veya pilav çok yakışır.
  • Yanına yoğurt veya cacık ekleyerek yemeğin lezzetini dengeleyebilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz veya nane serpip görselliği artırın.
  • Dilersen yanına sumaklı soğan salatası hazırlayarak tadı daha otantik hale getirebilirsiniz.
  • Sunum için tencerenin kendisiyle servis yapmak hem şık hem de pratik bir yöntemdir.
  Püf Noktası
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletin, bu acılığını alır ve lezzetini artırır.
  • İç harcı önceden yoğurup kavurmak, yemeğin daha aromatik olmasını sağlar.
  • Patlıcanları ve domatesleri çok erken pişirmeye başlamayın; yavaş ve kısık ateşte pişirmek lezzeti artırır.
  • Tencerenin kapağını açmayın, su eklemeyin; kendi suyunda ağır ağır pişmesi gerekir.
  • Dilersen tencerenin altına kemik veya az yağlı et parçaları yerleştirerek yemeğe ekstra aroma katabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Gulaş Tarifi
Evde Döner Tarifi
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Zencefilli Et Sote Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi