Etli Yaz Türlüsü
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu türlü, mevsimin en güzel patlıcan, havuç, kabak, domates ve patatesleriyle hazırlanır. Mantar ve taze fasulye ile zenginleştirilen türlü, isteğe göre kuzu eti veya dana etiyle zenginleştirilir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır.

Dilerseniz, zeytinyağı ile hazırlanan klasik türlü tarifini de deneyebilirsiniz.

Etli Yaz Türlüsü Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Yaz Türlüsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mevsim sebzeleriyle hafif ve sağlıklı sofralar hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp bir tencerede tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin.
  2. Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin. Doğranmış domatesleri ekleyin.
  3. Tuz ve karabiber ekleyin ve dört bardak su ekleyin. Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin. Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis yapın.
  Servis Önerisi

Yaz türlüsünü, cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı