Et Tartar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir ve B vitamini bakımından zengin olan et, protein deposu olarak bilinir. Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan et tartar, pişirilmeden hazırlanan bir yemektir. Kas gelişimini desteklediği için sporculara önerilen besinler arasında yer alır. Genellikle başlangıç menüleriyle ve ara sıcaklarla birlikte sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan et tartar tarifine başlayabiliriz.

Et Tartar Tarifi İçin

Malzemeler

Et Tartar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğan ve maydanozları ince ince kıyın ve bir kenarda bekletin.
  2. Başka bir kap içerisine bıldırcın yumurtası, hardal, kapari, acı sos, karabiber ve deniz tuzunu ekleyerek karıştırın.
  3. Sos, hazırlandığında içine dana kıymayı da ilave ederek yoğurun. Tüm malzemelerin birbirine karışması için, 10 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edin.
  4. Et kıvama geldiğinde elinizle yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Kızarmış ekmek dilimlerini tartarın kenarlarına dizin.
  5. Et tartarı, acılı ezme ve köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Et Tartarın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tartarın lezzetli olması için dana kıymayı iki kez çektirebilirsiniz. Kullanmadan önce kıymanın kurumadığından da emin olun.
  2. Bıldırcın yumurtası kullanmak istemiyorsanız, tartarın üzerine yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
  3. Hardal ve acı sosun yanı sıra kendi zevkinize hitap eden sosları da ilave edebilirsiniz.
  4. Dilerseniz et tartarın üzerini mayonez ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Et Tartar Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık et tartarın bir porsiyonu yaklaşık 285 kaloridir. Zengin besin değerleri sayesinde kas ve kemik gelişimini destekleyen bu tarif, diyet listelerine de eklenebilir.

    Kas ve kemik gelişiminin en büyük destekçisi olan et yemeklerine göz atabilir ve beğendiğiniz tarifleri deneyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı