Cevizli Saray Köftesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı zamanından günümüze kadar uzanan saray köftesi, ceviz ve fıstık ile tatlandırılır. Yuvarlak şekliyle bilinen bu köfte, dana ve kuzu kıymasından hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, cevizli saray köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Cevizli Saray Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Servis için:

Cevizli Saray Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.
  4. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın.
  5. Köfteleri kevgirle alıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp yanında yoğurt ile servis yapın.

Yeni tatlar denemek için patlıcan köftesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği Osmanlı Mutfağı Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı