Cevizli Saray Köftesi

Cevizli Saray Köftesi
27 Temmuz 2021

Osmanlı zamanından günümüze kadar uzanan saray köftesi, ceviz ve fıstık ile tatlandırılır. Yuvarlak şekliyle bilinen bu köfte, dana ve kuzu kıymasından hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, cevizli saray köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Cevizli Saray Köftesi için

Malzemeler

  • 600 g köftelik dana kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz 
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Servis için:

  • Yoğurt
Cevizli Saray Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.
  4. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın.
  5. Köfteleri kevgirle alıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp yanında yoğurt ile servis yapın.

Yeni tatlar denemek için patlıcan köftesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo