Boston Patlıcan Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis mi nefis bir kebaba kim hayır diyebilir ki? Orta büyüklükte kesilmiş patlıcanları kıymalı iç harç ile doldurduk, kendi suyuyla fırında pişirdikten sonra üzerini biber ve domates ile süsledik, ortaya leziz bir sonuç çıktı. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olacak boston patlıcan kebabı nasıl yapılır sorusu için malzemeleri hazır ettiyseniz, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak orman kebabı ve ev yapımı çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Boston Patlıcan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Yemeğin Suyu İçin:

Üzeri İçin:

Boston Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patlıcanların kabuklarını dikey bir şekilde soyun. Ardından tuzlayın ve bol sudan geçirin. Patlıcanları kurulamayı ihmal etmeyin.
  2. Patlıcanları orta boyutlarda kestikten sonra, kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
  3. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine tek tek dizin.
  4. Kıymalı iç harç için, tavaya yağ dökün. Kıymaları tavada 3-4 dakika kavurduktan sonra içerisine doğranmış biber, sarımsak ve soğanları da ekleyin.
  5. 2-3 dakika daha kavrulan harcın içine salça ve domatesleri ilave ederek karıştırın.
  6. Tuz, baharat ve suyunu da ekledikten sonra biraz daha karıştırın ve ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika pişirin.
  7. Harcı ocaktan aldıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları da ilave edin ve karıştırın.
  8. Kıymalı harcı patlıcanların ortasına yemek kaşığı ile doldurun.
  9. Patlıcanların üzerini ufak doğranmış domates ve biber ile kapatın. Ayrıca küçük bir parça tereyağı da ilave edin.
  10. Suyu için, salça, toz şeker, su ve tuzu bir kasede karıştırın. Ardından fırın tepsinin içerisine yavaşça dökün.
  11. Tepsiyi 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Boston Patlıcan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Patlıcanların acılıklarını almak için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.
  2. Patlıcanları alacalı bir şekilde doğramak dağılmasını önleyecektir.
  3. Patlıcanları kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  4. İç harcı doldururken patlıcanların üst kısmında boşluk bırakmaya özen gösterin.

1 Porsiyon Boston Patlıcan Kebabı Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon boston patlıcan kebabı, yaklaşık 130 kaloridir. Bir porsiyonun içinde iki adet patlıcan bulunmaktadır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tencere Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı