Tereyağında Kıtırlı Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tereyağında Kıtırlı Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağında Kıtırlı Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elinizle parçaladığınız ekmekleri, sarımsağı, limon kabuklarını, maydanozu, biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katarak rondoda ufalayın. Çok un ufak etmeyin, biraz dişe gelsinler. Kenara ayırın.
  2. Balıkları yıkayıp iyice kurulayın. Hafif tuzlayın.
  3. Geniş tabanlı bir tavada 1.5 tatlı kaşığı kadar terayağını eritin.
  4. Balıkları tavaya koyun. Birbirlerine çok değmesinler. Gerekirse iki partide pişirin. Limon suyunu ekleyin.
  5. 2-3 dakika kadar bir yüzünü pişirip çevirin, sonra 1-2 dakika da öbür yüzünü. En önemli konu balığı çok pişirip kurutmamak.
  6. Rengi beyaza dönüp, kenarlar kızarmaya başladı mı olmuş demektir.
  7. Balıkları servis yapacağınız tabağa alın. Üzerlerine ekmek kırıntılı karışımı bolca koyun. Üzerine ayırdığınız limon kabuğu rendesini ve kullanacağınız yeşilliği (frenk soğanı/taze soğan/maydanoz vb.) serpin. Biraz da değirmenden karabiber çekip servis edin.

    Fırında nefis levrek buğulama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun