Tavada Kremalı Somon
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akşam yemeğiniz için sağlıklı ve lezzetli kremalı somon tarifi ile karşınızdayız. Eylül ve Ocak ayları arasında sık sık tüketilen somon, en sağlıklı balık çeşitlerinden biridir. Yağlı ve lezzetli bir eti olan somon, özellikle krema ve dereotu ile bir araya geldiğinde sofraları ziyafete dönüştürür. Malzemeler hazırsa, tavada kremalı somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fırında somon tarifine göz atmayı unutmayın.

Tavada Kremalı Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Kremalı Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yapışmaz yüzeyli, tercihen döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağı ile birlikte somon filetoların her iki tarafını 5’er dakika kadar kızartın.
  2. Somon filetoları tavanın içinden alıp kenarda bekletin. 
  3. Aynı tavada tereyağını eritin. Sarımsakları ve unu ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
  4. Taze çekilmiş karabiberi, limon suyunu ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın. Kenarda beklettiğiniz somon filetolarını bu sosun içine yerleştirin.
  5. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun