Sebzeli Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

Sebzeli Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın. Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
  2. Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin. Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın.
  3. Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin.
  4. Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın. En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, levrek ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Levrek Tarifleri Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun