Lipsos Buğulama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lipsos Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Lipsos Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lipsos balığını dört parçaya bölün. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları soyun. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
  2. Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın.
  3. Soğanları soyup bütün olarak soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Domates ve havucu ilave edip karıştırın.
  4. Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin. Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Karışımı derin bir fırın kalıbına alın.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  7. Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin. Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak hamsi buğulama veya levrek buğulama tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun