Fırında Patatesli Hamsi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Patatesli Hamsi Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patatesli Hamsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın.
  2. Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın.
  3. Fırın kabına harçtan biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin. Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin.
  4. Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defne yapraklarını en üste yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.

Kolayca hazırlayabileceğiniz hamsi buğulama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Hamsi Tarifleri Patatesli Tarifler Fırın Yemekleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun