Balık Mançuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık mançuru, Antalya'nın Alanya yöresi ile özdeşleşmiş bir tariftir. Tarifte büyük sarı kuyruk balığı kullanılır. Balıklar güzelce temizlendikten sonra, tencerede güzel bir şekilde pişirilir. Küçük dilimlere ayrılarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Alanya usulü balık mançuru tarifine geçebiliriz.

Alanya'nın en sevilen lezzetlerinden olan darı çorbası ve Alanya bohçası tarifine de göz atın.

Balık Mançuru Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Mançuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar piyazlık doğranır. 
  2. Tavaya yağlar alınır ve soğanlar yağda kavrulur. 
  3. Renk almaya başlayan soğanlara tuz ve kırmızı biber eklenir.
  4. Balıklar temizlenir ve iki parmak genişliğinde dilimlere ayrılırlar. 
  5. Tencere içerisine balıklar yerleştirilir ve üzerine soğanlar eklenir. Su ilave edilerek kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. 
  6. Pişen balıklara sirke ve tuz eklenerek 5 dakika daha pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun