Ahtapot Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyada hemen hemen her yerde ahtapotun farklı bölgeleriyle birbirinden lezzetli yemekler yapılır. Bunlardan biri de patatesli ahtapot yemeğidir. Genellikle ahtapotun kolları ve vücudun farklı parçaları pişirilir. Ahtapotun pişirilme şekli, coğrafi özelliklere göre değişiklik gösterir. Malzemeleriniz hazırsa ahtapot yemeği tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Ahtapot ile alternatif lezzetler arıyorsanız domates soslu ahtapotahtapot maltız ve ahtapot salatası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Ahtapot Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ahtapot Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye gelişi güzel doğranmış soğan, defne yaprakları ve bol miktarda tuz atılır. Su eklenerek kaynayan suya ahtapot eklenir. 
  2. Ahtapot yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirilir. 
  3. Pişen ahtapotn10 dakika dinlendirdikten sonra 2-3 cm parçalar halinde kesilir. 
  4. Patatesler küp küp kesilir. Tuzlu suda haşlanır. Haşlanan patates zeytinyağı ve baharatlar ile tatlandırılır. 
  5. Ocağa bir alınır, ısınan tavaya ahtapot ve patatesler eklenerek birkaç dakika çevrilir. 
  6. Ardından zeytinyağı ve baharatlar eklenir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Akşam Yemeği Patatesli Tarifler Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun