Torrone
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bal, şeker ve yumurta akından yapılan bu tatlı bir tür nugattır. Çay ve kahvelerinizin yanında tatlı ihtiyacını giderdiği gibi, tatlı tarifleri içerisinde de kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız torrone tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için limonlu cannoli, zeppole ve zabaglione tariflerine göz atabilirsiniz. 

Torrone Tarifi İçin

Malzemeler

Torrone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gofretlerin rahatlıkla yerleşebilecekleri bir kaba yağlı kağıt ve üzerine gofretlerden bir tanesi koyarak başlayın. 
  2. Bir tencereye bal ve şeker dökerek pürüzsüz olana kadar kısık ateşte yarım saat aralıksız karıştırarak pişirin. 
  3. Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek çırpın. Beyaz olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 
  4. Yumurta beyazları ve ballı karışımı birleştirin. Yavaş yavaş 4 seferde dikkatlice yapın. 
  5. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  6. Vanilya, limon kabuğu rendesi, badem ve antep fıstığı ekleyerek karıştırın. 
  7. Karışımı hazırladığınız kaba aktarın ve üst yüzeyine de gofret yerleştirerek hafifçe bastırın. 
  8. 3 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Eğer gofret bulamıyorsanız, kullanmadan da yapabilirsiniz.
  • Damak zevkine göre istediğiniz kuruyemişi kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana