Ribollita
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan ribollita, oldukça popüler bir Toscana ekmek çorbasıdır. Sebze ve ekmeklerle hazırlanan bu çorba, son derece doyurucudur. Ana malzemeleri cannellini fasulyesi, havuç, kereviz ve lahanadır. Kelime olarak 'geri tepmiş' anlamına gelen bu çorba, İtalyan mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, ribollita tarifi için detaylara geçebiliriz.

İtalyan lezzetleri sevenler için meşhur minestrone çorbası tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ribollita Tarifi İçin

Malzemeler

Ribollita

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta ateşte büyük bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyun. Sıcakken soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı ekleyin.
  2. Tuz ve karabiber serpin ve ara sıra karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Haşlanmış fasulye, domates, sebze ya da normal su, biberiye ve kekik ile birlikte tencereye alın.
  4. Kaynatın, ardından ısıyı azaltın domatesleri parçalamak için bir veya iki kez karıştırın, tatlar birbirine karışana kadar 15 ila 20 dakika pişirin. 
  5. Biberiye ve kekik saplarını çıkartın. Lahanayı ekleyerek karıştırın.  Baharatlayın. 
  6. Tabağa koyun ve ekmekleri üzerine yerleştirin. Parmesan, kırmızı soğan ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar İtalyan Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana