Orata All’Acqua Pazza
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acqua pazza, İtalyan mutfağında buharda pişirilmiş beyaz balık tarifine atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir. Orata all'acqua pazza yapımında çipura, levrek veya çupra balığı kullanılır. Sunumu güzelleştirmek ve lezzetlendirmek için renkli domatesler tercih edilir. Hazırlanan yemek büyük düz bir tabakta sarımsak, domates ve kapari eşliğinde servis edilir.

İtalyan usulü parmigiana tarifine de göz atın.

Orata All’Acqua Pazza Tarifi İçin

Malzemeler

Orata All’Acqua Pazza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tavada yağın yarısı ısıtılır, balıklar kahverengileşinceye kadar 5 dakika pişirilir.
  2. Balıklar ters çevrilir ve sarımsaklar eklenir. 
  3. Biberler ince ince doğranır, biberler ve domatesler tavaya alınır. 
  4. Şarap üzerlerine dökülür ve 1 dakika sonra ½ su bardağı su eklenerek tuz ve karabiber dökülür. 
  5. Kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. 
  6. Balıklar piştikten sonra balıkları tabaklara alınır, kalan malzemeye kapari ve maydanoz eklenerek sos hazır hale getirilir, tabaklara servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana