İtalyan Usulü Kılıç Balığı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalya'nın Sicilya bölgesine ait olan bu balık tarifi, kendine özgü sosu ile damaklarda iz bırakıyor. Kılıç balığının zeytinyağı, sirke ve limon suyu ile marine edilmesiyle hazırlanan bu balık, fırında pişirilir. Lezzetli kılıç balığı tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için kekikli yılan balığı ve menüer soslu dil balığı tariflerine de  göz atabilirsiniz.

İtalyan Usulü Kılıç Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

İtalyan Usulü Kılıç Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küçük bir kapta zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi birleştirin ve çırpın. 
  2. Kılıç balığı filetolarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Fırında ızgaraya ek yakın kısma koyarak 180 derecede 5 dakika pişirin.
  3. Kılıç balığını çevirin ve diğer yüzlerini de 5 dakika pişirin.
  4. Hazırladığınız sosu balığın üzerine dökün ve 5 dakika daha pişirin.
  5. Balık filetoları servis tabağına çıkartın ve kalan sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana