Arancini Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arancini İtalya'nın meşhur risottosu ile yapılan, kızartma toplarıdır. Çıtır çıtır dış katmanı ve lezzetli iç dolgusu ile sevilen lezzetlerden biridir. Arancini, Sicilya mutfağının temelini oluşturur. Bazı ülkelerde 'pirinç topları' olarak da bilinir. Eğer bu lezzet için hazırsanız, arancini topları tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için risotto alla milanse, bruschetta ve deniz mahsüllü gnocchi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Arancini Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplama için:

Arancini Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağı ve tereyağını bir tencerede köpürene kadar ısıtın. Soğanı ve bir tutam tuzu ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika veya yumuşayana kadar kavurun. 
  2. Sarımsağı ekleyerek, karıştırın. 
  3. Pirinçleri ekleyerek harmanlayın. Sıcak sudan 3 kepçe ekleyin ve çekmeye başlayınca tekrar ekleyin. 
  4. Bu şekilde su bitene, pirinç pişene kadar devam edin. 
  5. Parmesan ve limon kabuğu rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. 
  6. Soğuyan risottolar ile 18 eşit top yapın. Top büyüklükleri ceviz büyüklüğünde olmalıdır. Ortasına mozerella parçası koyup yuvarlak forma getirin. 
  7. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. Kızgın yağa atarak kızartın. 
  8. Kızaran topları yağlı kağıda çıkartın ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler MasterChef Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana