Jamon Croquetas
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanya'da üretilen kürlenmiş jambona, jamon ismi verilir. İspanyol mutfağından dünyaya yayılan en önemli gıda malzemelerinden biridir. Özellikle tapas tarifleri içerisinde sık sık kullanılır. Jamon croquetas ise jambon kroket ismiyle bilinir. Jambon, sarımsak ve soğan ile hazırlanan köfte çeşididir. Yemeklerin aynında atıştırmalık olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, jamon croquetas nasıl yapılır birlikte görelim.

İspanyol mutfağından mantarlı tapas, tavuk fajita ve patatas bravas tarifine de göz atın.

Jamon Croquetas Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Jamon Croquetas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle jamon, soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın.
  2. Bir tencereye tereyağı ekleyerek eritin. Yağ eridiğinde üzerine soğan, sarımsak ve jamonu ekleyerek kavurun.
  3. Ardından üzerine un ve tuz ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  4. Daha sonra içine süt ekleyerek (beşamel sos olacak) yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  5. Maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  6. Karışımı soğuması için bir borcama alın ve oda sıcaklığında bekletin.
  7. Karışım soğuduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayın.
  8. Top şekline getirdiğiniz harcı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.
  9. Hazırladığınız jamon croquetasları, acı biberli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jamon Croquetas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karışımı soğuturken borcamın üzerini streçle kapatın.
  2. Karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, dolaba koymayın.
  3. Harcı yuvarlarken elinize yapışmaması için, avcunuzu hafifçe yağlayın.
  4. Kroketleri yağda kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Romesco Crostini
Fideo
Pan Con Tomate
İstiridye Mantarlı Tapas
Patatas Bravas
Fırında sarımsaklı tavuk (İspanya mutfağı)