Yumurta Mimoza
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

'Yumurta dolması' olarak da geçen yumurta mimoza, yumurtanın haşlanıp sarısının farklı lezzetler ile karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Hazırlanan karışım, yumurtanın beyazına tekrar doldurulur. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız, yumurta mimoza tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için deviled eggs ve eggs florentine tariflerine göz atabilirsiniz. 

Yumurta Mimoza Tarifi İçin

Malzemeler

Yumurta Mimoza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalar 10 dakika haşlanır. 
  2. Haşlanan yumurtaların kabukları soyulur, boydan ikiye bölünür.
  3. İçerisindeki sarılar bir kaba alınır. 
  4. Çatal yardımı ile maydanoz ezilir. Mayonez, ton balığı, baharatlar ve maydanoz eklenerek karıştırılır. 
  5. Sıkma torbasına alınarak yumurtaların sarısının yerine sıkılır. 
  6. Balzamik sirke damlatılarak servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Atıştırmalık Ton Balıklı Tarifler Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Creme Mousseline
Salade Niçoise