Tuile
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan tuile, tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Pişmiş gofret olarak da bilinen tuile, yemeklerin yanında dekor amacıyla kullanılır. Tuile, hem tavada, hem de fırında yapılabilir. Genellikle tatlı, et ve balık yemekleriyle birlikte sunulur. Turuncu, yeşil, sarı, pembe gibi renkleri mevcuttur. Peki, evde tuile nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tuile tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tuile Tarifi İçin

Malzemeler

Tuile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasenin içerisine sıvı yağ, un ve suyu ekleyip karıştırın.
  2. Üzerine istediğiniz renkte gıda boyası ekleyin ve karıştırın.
  3. Yanmaz yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtın. Tava ısındığında orta ateşe alın.
  4. Hazırladığınız harçtan bir kepçe alarak tavanın içerisine dökün.
  5. İlk 10 saniye boyunca tavayı hafiften sallayın. Ardından pişmesi için bırakın.
  6. Tuile piştikçe göz göz olacaktır. Spatula yardımıyla pişen tuileyi alın ve kağıt havluda bekletin.
  7. Kalan harcı da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Tuile, 2-3 dakika gibi kısa bir sürede pişmektedir. Bu yüzden pişirme esnasında başından ayrılmayın.
  8. Gıda boyası yerine zerdeçal ve farklı otlar kullanarak renk verebilirsiniz.
  9. Hazırladığınız tuileyi risotto, dana capraccio gibi yemeklerle ve tatlılarla birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline