Craquelin
Craquelin
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Croquelin, tereyağı, şeker ve un ile yapılan bir hamurdur. Profiterol yapımında kullanılan pate a choux hamurunun üzerine koyularak pişirilir. Profiterol hamuruna lezzet ve çıtırlık katar. İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketebilirsiniz. Bu basit croquelin hamurunu hazırlamak için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Craquelin Tarifi İçin

Malzemeler

Craquelin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzeme el ile yoğurularak hamur kıvamına getirilir.
  2. Dolapta soğutulur. 
  3. Merdane yardımı ile incecik açılarak choux hamurlarınız büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. 
  4. Profiterol hamurlarının üzerine koyarak pişirin. 
  5. İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Fransız Mutfağından Pain Perdu Tarifi
Karamel Flan Tarifi
Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi
Muzlu Çikolatalı Fransız Tostu
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Socca