Bretagne Usulü Krep
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa’nın Bretagne bölgesinin özellikle karabuğday unu oldukça meşhurdur. Genelde karabuğday ile krep hamuru yapar, içerisine jambon, peynir ya da elma, tarçın koyarak tüketirler. Tarifi denediğinizde bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Kolay krep tarifine göz atmayı unutmayın.
Bretagne Usulü Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur malzemesi:

İç malzeme için:

Bretagne Usulü Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un elenir, tuz ve süt ile çırpılır. 
  2. Yumurta eklenir. Karıştırılır
  3. 1 saat hamur dolapta bekletilir. 
  4. Krep tavasına yağ koyarak kepçe yardımı ile hamurları ekleyerek pişirilir. 
  5. Arkalı önlü pişirilir.
  6. Yumurta göz şeklinde kırılır, kalan iç malzeme eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline