Bask Usulü Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Derili but, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan Bask usulü tavuk, 'poulet basquaise' ismiyle bilinir. Farklı baharatlarla zenginleştirilen tavuk, Fransız mutfağında ana yemek olarak sunulur. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Bask usulü tavuk tarifinin yapım aşamalarına geçebiliriz.

Meksika usulü pipian soslu tavuk ve Uzak Doğu usulü tavuk katsu curry tarifine de göz atın.

Bask Usulü Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Bask Usulü Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberler ve soğan jülyen kesilir. 
  2. Tavuklar baharatlanır. 
  3. Tava ısıtılır, yağlar eklenir. Tavuklar orta ateşte 6 dakika pişirilir. 
  4. Tavuk butlar kenara alınarak, soğan, sarımsak ve biberler tavaya alınır pişirilir. 
  5. Domates suyu ve tavuk suları eklenerek yüksek ateşte 10 dakika pişirilir. 
  6. Tavuk butlar eklenerek kapağı kapatılır. 20-25 dakika pişirilir. 
  7. Tavuklar piştiğinde çıkartılır ve sos yüksek ateşte çektirilir. 
  8. Tavukların üzerine sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Tencere Yemekleri Tavuk Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline