Kefta Tajine
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fas mutfağının özgün yemeklerinden biri olan kefta tajin, ülkemizdeki 'sulu köfte' ile benzerlik gösterir. Köfte için hem dana, hem de kuzu kıyması kullanılır. Hazırlanan köfteler domates sosunda pişirilir. Pişirme işleminin sonlarına doğru kefta tajinin üzerine yumurta kırılır ve pişirilir. Malzemeler hazırsa, Fas usulü kefta tajin tarifine geçebiliriz.

Fas mutfağından chermoulalı balık ve moroccan egg tarifine de göz atın.

Kefta Tajine Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için:

Domates sos için:

Kefta Tajine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köftenin bütün malzemeleri bir kaba koyularak yoğurulur. Hazırlanan köfte harcı dolapta dinlendirilir.
  2. Tencereye zeytinyağı koyulur ve ezilmiş sarımsak eklenir peşinden hemen rendelenmiş domatesler eklenir. 
  3. Domatesler kaynamaya başlayınca domates sos için olan kalan malzemeler eklenir. 
  4. Köfte kiraz büyüklüğünde porsiyonlanır. 
  5. Domates sosuna eklenir ve ilave su koyularak kapalı kapakta pişirilir. 
  6. Köftelerin pişme durumuna göre ilave su eklemesi yapılabilir.
  7. Piştikten sonra 4 adet yumurta kırılır. Yumurtaların beyazlarının pişmesi beklenir.
  8. Taze kişniş ve maydanozla servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fas Mutfağı Köfte Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Chermoulalı Balık
Halwa Tmar
Fas köftesi ve chorizo güveç
Moroccan egg tagine
Hurmalı Fas Kurabiyesi
Ördek Pastilla