Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahlrouladen, Alman usulu lahana sarmasıdır. Bu sarma içi Türkiyede olduğu gibi kıymalı, pirinçli ya da farklı bakliyatlarla hazırlanabilir. Sizlerle paylaştığımız bu kahlrouladen tarifi darı ile hazırlanıyor. Oldukça lezzetli olan bu tarif için malzemelerinizi hazırlayın, tarifin aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için beyaz lahana turşusu ve beyaz lahana ruloları tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması) Tarifi İçin

Malzemeler

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahana yapraklarını bir kat soyun ve haşlamak için suya koyarak haşlayın. 
  2. Haşlanan lahananın yapraklarını sarmak için ayırın. 
  3. Harç için darıyı iyice yıkayın. Sebze suyu, darı ve domates ile birlikte darıyı pişirin. 
  4. Pişen darıya peynir, yumurta, kekik, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın. 
  5. Lahana yapraklarının içerisine 1 yemek kaşığı harç koyun ve katlayarak yuvarlayın. 
  6. Yağı büyük bir tavada ısıtın ve hazırladığınız ruloları arkalı önlü kızartın, kenara alın. 
  7. Domates ve soğanları yağda kavurun, geri lahanaları ekleyin ve üzerine su koyarak pişmeye bırakın. 
  8. Lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  9. Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  1. Damak tadınıza göre içeriğini kıymalı ya da pirinçli olarak değiştirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Sarma Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde
Labskaus