Käsekuchen
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kasekuchen, Alman cheesecake'i olarak geçer. Tart benzeri bir hamur içinde pişen cheesecake harcı lezzetli bir tatlı oluşturuyor. Kasekuchen için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için ananaslı cheesecakeçilekli pişmeyen cheesecake ve upside down cheesecake tariflerine göz atabilirsiniz. 

Käsekuchen Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için;

Harç için;

Käsekuchen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve bir tutam tuzu harmanlayarak bir kaba eleyin. 
  2. Soğuk tereyağını ekleyerek karıştırın. Yumurta ekleyerek spatula yardımı ile hamur kıvamına getirin. 
  3. Hamuru buzdolabında soğumaya bırakın. 
  4. Ardından hamuru açarak kalıba yerleştirin ve pişerken kabarmaması için içerisine yağlı kağıt ile beraber bakliyat koyun. 
  5. 220 derecede 20 dakika pişirin ardından fırından çıkartarak soğumaya bırakın. 
  6. Harç için peynir ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın. 
  7. Yoğurt ve ekşi kremayı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  8. Yavaş yavaşlimon kabuğu, limon suyu, un ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 
  9. Önceden pişmiş ve soğumuş olan hamurun üzerine dökerek 180 derecede 60 dakika pişirin. 
  10. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buzdolabında 5-7 saat bekletin. 
  11. Kaptan çıkartarak servis edin. 
  12. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Berliner
Himmel und Erde
Labskaus