Berliner
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Berliner, mayalı hamurdan yapılan bir tatlı türüdür. Almanya'dan yayılan bu lezzetli kızarmış hamurun içerisine krema, reçel, çikolata gibi soslar sıkılarak tüketilir. Lezzetli berliner için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için reçelli berliner, kremalı donut ve elmalı cider donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Berliner Tarifi İçin

Malzemeler

Berliner

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt içerisine maya ve şeker alınarak aktifleşmesi için bekletilir. 
  2. Un, şeker, vanilya kapta harmanlanır. 
  3. Yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
  4. Bütün karışımlar bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur kıvamını aldığında mayalandırmaya bırakılır. 
  5. Ardından açılarak yuvarlak parçalar kesilir. Üzerine nemli bir bez serilir ve dinlendirilir.
  6. Tavaya sıvıyağ koyulur ve ısındığında hamurlar atılarak arkalı önlü pişirilir. 
  7. İçerisine istediğiniz dolguyu sıkabilirsiniz. 
  8. Pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

Püf nokta:

  1. Kızartma esnasında kapağını kapatarak kızartırsanız berlinerlerin rengi daha iyi olacaktır. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Himmel und Erde
Labskaus