Enginarlı Dana Biftek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan enginar, en sağlıklı besinler arasındadır. Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim ve dolaşım sistemini düzenler. Aynı zamanda kan basıncını dengede tutar. Biftek ise yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinir. Alternatif olarak zeytinyağlı enginar yemeği ya da pırasa çorbası tariflerine göz atın. Hazırsanız, enginarlı dana biftek nasıl yapılır, pişirme teknikleri nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Enginarlı Dana Biftek Kaç Kalori?

Enginarlı Dana Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Dana Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları temizleyip doğrayın. Bir süre suda bekletin.
  2. Etleri una bulayın. 1 kaşık tereyağını teflon tavada eritip etleri iki tarafı kızartın.
  3. Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları süzüp ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. 
  4. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Maydanozu kıyıp etin üzerine serpiştirin. Sıcak  servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Enginarlı dana bifteği, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce enginarların kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız dana bifteğin yağlı olmamasına özen gösterin.
  • Su bitmesine rağmen enginarlar çiğ kaldıysa, su takviyesi yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Et Tarifleri Kızartma Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie