Mantarlı Bal Kabağı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantar, havuç ve bal kabağı ile hazırlanan bu çorbayı, soğuk kış günlerinde afiyetle tüketerek içinizi ısıtabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, mantarlı bal kabağı çorbası için detaylara geçebiliriz.

Mantarlı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Mantarlı Bal Kabağı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Bal kabağı, mantar, patates, havuç, sarımsak ve soğanı ekleyip birkaç dakika soteleyin. 
  2. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ardından blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. 
  3. Üzerine krema, tuz ve rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın.
  4. Bir tavada tereyağını eritin, mantarları sarımsak ile birlikte çıtır bir kıvam alana dek kavurun. Çorbayı bir servis kasesine alın ve üzerine kızarmış mantar ilave ettikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası