Clam Chowder
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Amerika'nın New England bölgesine özgü clam chowder çorbası, hem besleyici, hem de lezzetlidir. Çorbanın yapımında kereviz, havuç ve maydanoz kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa clam chowder tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balık çorbası, kaeng som ve toscana çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Clam Chowder Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Kruton için:

Clam Chowder

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını büyük bir tencerede ısıtın. Soğan ve kerevizi ilave ederek sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun.
  2. Un ekleyin ve iyice dağıtın. 
  3. Et suyu, deniz tarağı suyu, krema, defne yaprağı ve patatesi ekleyerek karıştırın. 
  4. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin, kıvam alacaktır. Kıvam almaya başladıktan sonra altını kısın, karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
  5. Tuz, karabiber ve deniz tarağını ekleyerek, deniz tarağı hafif serleşene kadar 5 dakika daha pişirin.
  6. Kruton için, tereyağını büyük bir tavada eritin ve ekmek küplerini kızarana ve kavrulana kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika tereyağında çevirin.
  7. Maydanozu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Amerikan Mutfağı Yemekleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası