Yaz Turşuları: Ev Yapımı 7 Nefis Yaz Turşusu Tarifi
Turşu nasıl yapılır? Turşu yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte, yaz meyve ve sebzeleriyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz, kış için kavanozlarda saklayabileceğiniz 7 nefis turşu tarifi:
Çıtır çıtır yaz turşuları

Tarifler ve Yapım: HÜLYA ÇAKIR     

Yapım asistanı: FEHİRE MISIRLI

Fotoğraflar: ÖZGÜR BAKIR  

Sofraların lezzetli ve en geleneksel tamamlayıcılarından biri olan turşular bağışıklık sistemimiz için de şahane bir takviyedir. Eskiden kışları tüketilirken şimdi her mevsim bizimle. İşte Lezzet Mutfağı’ndan yapımı kolay yaz turşuları.

Püf Noktaları:

  1. Taze sebzeler seçin. Ezik besinlerden kaçının.
  2. Kabı ve besinleri çok iyi temizleyin.
  3. Mutlaka cam kavanoz kullanın. Kullandığınız kavanozun kapağı kesinlikle yeni olmalıdır. 
  4. Taze Bamya Turşusu

  1. Semizotu Turşusu

  1. Çilek Turşusu

  1. Domatesli Biber Turşusu

  1. Kaşık Turşusu

  1. Taze Bakla Turşusu

  1. Erik Turşusu

Şunlara da göz atın;

  1. Turşu tarifleri
  2. Kışlık turşu nasıl yapılır?
  3. Turşu suyu nasıl kullanılır?
  4. Turşu kurarken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ev Baklavası Rehberi: Malzemeden Şerbete, Baklavanın Püf Noktaları
Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları
Enginarın Tüylü Kısmı Yenir Mi? Enginarın İçindeki Tüyler Nasıl Temizlenir?
Limonlu Suda Bekletmekten Portakal Suyuyla Tatlandırmaya Enginarın Sırrı
Kavurmaya Kuyruk Yağı Konur Mu?
Enginarın Hangi Kısmı Yenmez? Bozulmuş Enginar Nasıl Anlaşılır?