ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ERİK TURŞUSU

Erik Turşusu

Erik turşusu

Erik severlerin favorisi olacak mayhoş bir lezzet..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erik Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g yeşil erik
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma sirkesi)
  • Kavanozu dolduracak kadar sıcak su

Erik Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle erikleri iyice yıkayıp süzün. Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın.
  • Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 1 kiloluk kavanoza kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsak koyun, üzerine sirke ilave edin.
  • Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün. Daha sonra hiç kullanılmamış kapakla sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.
  • 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin. Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 
  • 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz.  Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!