ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇİLEK TURŞUSU

Çilek Turşusu

Çilek turşusu

Mis kokulu çileklerden kış sofralarınız için çilek turşusu.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sert çilek 
  • 1.5 su bardağı beyaz balzamik sirke
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 2/3 su bardağı su

Çilek Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun. 
  • Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin. 
  • Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!