Çilek Turşusu

Çilek Turşusu
25 Ağustos 2022

Mis kokulu çileklerden kış sofralarınız için çilek turşusu.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg sert çilek 
  • 1.5 su bardağı beyaz balzamik sirke
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 2/3 su bardağı su
Çilek Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun. 
  2. Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  3. Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin. 
  4. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo