Pastırma Nasıl Saklanır?
Pastırma dondurucuya konur mu? Pastırma buzdolabında bozulur mu? Pastırma ne kadar dayanır? İşte, uzun süre bozulmadan pastırma saklama yöntemleri:

Pastırma, Türk mutfağında çok sevilen bir şarküteri ürünüdür. Çiğ etin baharatlanması ve tuzla kurutulması ile hazırlanan pastırma, Kayseri ile özdeşleşmiştir. İlk pastırmayı yapanların Orta Asya'da Hunlar olduğu düşünülmektedir. Kayseri, Afyon, Ankara ve Kastamonu pastırması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Pastırma çiğ veya pişirilerek tüketilebilen bir besindir. Özellikle kuru fasulye gibi ana yemeklerin içerisine de eklenebilir.



Pastırma Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Öncelikle pastırma kuru et olduğu için, hava almayacak şekilde kapatılarak saklanmalıdır.
  2. Eğer pastırma dilimlendiyse, karton kutudan çıkartın ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kabına yerleştirin.
  3. Bu sayede pastırmalar birbirine yapışmaz ve kutudan çıkarırken kopmaz.
  4. Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabına yerleştirin.
  5. Pastırmayı, buzdolabında 7 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Pastırma Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Pastırmayı tek seferde yiyecek porsiyonlara ayırın ve alüminyum folyo ile sarın.
  2. Ardından saklama kabına yerleştirin ve kapağını kapatın.
  3. Kabın üzerine tarih yazılı bir etiket yerleştirin ve saklama kabını buzluğa atın.
  4. Pastırmaları buzlukta 6 aya kadar tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.



Vakumlu Pastırma Nasıl Saklanır?

  1. Ambalajlı pastırma, hiç açılmadan 15 derecenin altında en fazla 1 ay, 1-5 derece arasında ise daha uzun süre saklanabilir.
  2. Dilimlenmiş ve vakumla ambalajlanmış pastırmanın raf ömrü ise daha uzundur.
  3. Vakumlu pastırma, ambalajından çıkarılmadan 20 derece sıcaklıkta 3 ay muhafaza edilebilir.

Pastırmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

  1. Pastırmanın renginde değişiklikler varsa ve küflenme gözlemleniyorsa, kesinlikle tüketmeyin.
  2. Pastırmanın normal kokusu haricinde daha ağır ve keskin bir kokusu varsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir.
  3. Pastırmanın tadı her zamankinden farklı geliyorsa, bozulmuş olabileceği için tüketilmemelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Sosisli tarifler
  2. Sucuk nasıl saklanır?
  3. Cevizli sucuk nasıl saklanır?
  4. Kırmızı et nasıl saklanır?
  5. Avokado nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan